den där kärleken

När vi är ensamma hemma vill Yana ligga i sängen hela natten inte bara tills man somnar som hon annars gör. Imorse vaknade jag av en kall nos som sniffade mig på kinden. Och en liten liten tass som lades på min arm när hon lade sig ner bredvid & somnade om. Kan bli gråtmild för mindre men det ska man väl inte säga högt kanske, att min hund är som min bebis & kärleken till henne gör ont i magen ibland. Förstår hur jävla löjligt det låter men jag kan inte hjälpa det. Den dagen vi får människobebisar kommer Yana att bli storasyster. haha vilken jävla sjuk tanke. Måste nog stoppa mig själv innan någon låser in mig.

Det jag ville säga i alla fall var att hon vet precis när det behövs, en liten klapp eller en kall nos mot kinden. Hon vet när hon ska lägga sig näranära & inte gå därifrån förrän man tycker det känns okej. Hon är en stor tänkare den där vovven.

don't grow up. today.

sov länge. myste länge med nyss hemkommen man & nyvaken vovve. Ville aldrig gå upp. Lade mig i soffan en stund. Sedan rann morgonen iväg, sprang till Apoteket med min onda höft (påcyklad i lördags men det är en annan historia kan jag känna), kom med bussen. Överlämnade Bepanten till Camilla som inhandlades på Apoteket. Skulle göra mitt jobb men 4åring på kontoret ville promt bygga pärlplatta med mig. Synd att han bara vikarierar nu när han inte måste vara på dagis. Annars kan jag känna att just pärlplattor är mitt kall. Jobbade, fikade, skrattade, ojade mig över höften som känns som höften of a 80åring, skrattade, pratade allvar men kunde inte hålla mig. Skrattade ännu mer. Sedan hemåt, lämna pappa, hämta pizza, 3 trappor upp med mamma i släptåg. Matmatmat. Åka till mormor. Fick en pumpa som mormors kompis odlat. Hon berättade hur man kan tillaga den & gav mig ett muntligt recept som jag glömde lika fort som jag nickade förstående. Men lätt lät det, tyckte jag men ångrade mig direkt. Inte alls lätt för jag har ALDRIG provat pumpa. Men det ska gå sådetså. Hoppade in i bilen, tog promenad med mamma & vovve vid kyrkan. Promenerade mot centrum, ringde Camilla. Som ville hålla vovven när jag handlade chips. Slutade med att vi blev förföljda av överförfriskad australiensare. Usch. Nu hemma, myser med vovve & chips.

funderar över saker man inte riktigt förstår, hur människor agerar & hur de rättfärdigar sina beteenden på helt ologiska sätt. Kommer aldrig att förstå.

Imorgon ska jag klippa mig. & laga lunch  till Malin. Kommer att bli en fin dag.

Barcababy back in town

Norea är äntligen tillbaka på svensk mark. Det firades i fredags med middag & dans. Som om hon aldrig varit borta, det är det som är så fint. Det spelar ingen roll för allting är ändå alltid som det är. Bra.
Var i Abra för middag med Norea & Anne, himla mysig kväll. Yana åt tofflor och vi andra skrattade tills man fick ont i magen. Sånt gillar vi.

Ikväll ska jag & pappa hem till farmor för att kolla läget & för att äta kallops. Det blir också bra, men lite nervös inför vilket skick hon är i. Det är ju lite från dag till dag, min lilla farmor. Som jag älskar henne, kan inte ens beskriva. Min lilla farmor som vet alla mina hemligheter och lite till. Jag hoppas att hon kommer att komma ihåg dem, länge till.




♥♥

Känns som att det mesta rullar på. Första arbetsdagen efter semestern, kändes skönt att komma igång.

På fredag är det hejmmiddag för Norea som varit i Barcelona & jobbat, har saknat henne så himla mycket så det ska bli härligt att träffa henne. Ska hänga järnet de här två veckorna hon är hemma i Svealand. Åh det blir fantastiskt!

Annars så har vi varit hundvakt till världens största och snällaste Krampus som mest låg i soffan och suckade. Yana däremot svansade omkring som om han var den sista hanen på jorden. Lovely

Stockholm has been the home of great thinkers.

Vi kom hem från Gotland inatt, helt utmattade slocknade vi tillsammans med hunden i vår alldeles egna säng. Det är ju verkligen skillnad det där med säng, att sova i någon annans och i sin egen. För även om det skulle vara exakt samma sorts säng med allt vad det innebär så är det ändå så himla mycket bättre att sova i sin egen.

Men vi har haft en fin vecka. Det har varit tornerspel & uppstoppade svanar på loppis & härliga kvällar med fina människor & allt vad det innebär. Det är sommaren mina vänner, vänner vin & vällust?


if it makes u happy

Första semesterdagen spenderades i tvättstugan till att börja med, sedan städades lägenheten, hunden lektes med och sedan kom Malin & åt middag med oss. Sushi blev det för det var jag som valde & då blir det oftast så.

Igår rensade jag mina garderober, 4 sopsäckar med kläder förpassades härifrån, bara det är ju helt sjukt som helst. Inget som aldrig använts i allafall vilket är framsteg sedan senaste utrensningen. Betyder det att jag är stor nu? Svårt att tro om jag ska vara ärlig haha. Imorgon ska jag till Harley & städa, kanske luncha med pappa. Sedan ses vi ju inte på ett tag eftersom vi åker till Gotland på tisdag kväll! Om jag längtar? Det kan man säga, vi har inte varit där sedan i vintras, andra advent eller något sådant & om man jämför med hur ofta vi åkte förr så är det jättelängesedan. Men det är ju så, nu när jag jobbar istället för att plugga, vi jobbar helger båda två osv. Det är ibland lite svårt att få ihop en spontanresa till ön. Tyvärr.

Lite bilder på vad som hänt på sistone:

Jag har köpt nya Converse. Lila vilket inte direkt syns på bilden. Tiptop tycker jag iallafall att de är.

 

Hittade denna sida ur en meny/gästbok från min möhippa förra året. Blev alldeles varm i hela kroppen.

 

& så idag då. Malin kom hit och förgyllde min dag. Imorgon åker hon till Grebbestad. På tisdag åker jag till Gotland.


RSS 2.0